2010-05-18 18:11:43• hírek • Szatmar.ro

Tíz éves testvérség

Idén ünnepli városunk a Nyíregyházával kötött testvérvárosi szerződésnek tízéves évfordulóját. Ez alkalomból a határ mindkét oldalán kulturális programokkal készülődnek a városvezetők.

Szatmárnémetiben május 20-án, csütörtökön 16 órakor nyitják meg a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal galériájában azt a tárlatot, amelyen nyíregyházi képzőművészek mutatkozhatnak be a helyi közönségnek. A kerek évfordulóra való tekintettel jubileumi tanácsülést is tartanak majd a megyei tanács üléstermében, melyen a két megye küldöttei vesznek majd részt 16.30 órai kezdettel. A Szatmárnémeti Északi Színházban a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház vendégszereplésében Vörösmarty Mihály közismert művét a Csongor és Tünde átdolgozását Ladányi Andrea rendezésében tekinthetik meg Csongor@tünde.hu címen.

Az egy évtizedes kapcsolat az önkormányzatok között kihatott úgy a vállalkozói szférára, mint az oktatási intézmények kapcsolataira, vagy a civil szférára. Közös Európai Uniós projektekre pályáztak és nyerték ezeket meg, így készülhet például majd el a Szatmárnémeti és Fehérgyarmat között kiépített bicikliút, különböző kulturális rendezvényeket szerveztek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: